Big Music for Small Cities tallennetaan CD:lle

Submitted by KA9031 on 18.06.2021 - 10.51
Big Music for Small Cities_recording

Karjalan valtionfilharmonia vietti neljä päivää äänitysstudiossa. Big Music for Small Cities -hankkeen puitteissa äänitettiin ohjelma, josta tuotetaan 300 kappaletta cd-levyjä. Ohjelma koostuu hankkeen tilaamista nykysäveltäjien teoksista sekä tunnetuista klassista sinfonisista kappaleista.

Levy sisältää seuraavat teokset:

1. KARELIA SUITE – kolmen venäläisen säveltäjän yhteisteos: ”Karjalan maan myytit ja legendat" (Ilya Kuznetsov), "Metsäjärven valkeat yöt" (Pavel Karmanov) ja "Revontulet" (Alexey Kurbatov).

2. Cecilia Damström - "Nixus".

3. Felix Mendelssohn – “Hebridit” -alkusoitto.

4. Modest Mussorgsky – “Yö autiolla vuorella".

Kontrastina erilaisia ​​luonnonkuvia esittelevälle musiikille ("KARELIA SUITE", "Hebridit" -alkusoitto ja "Yö autiolla saarella") on suomalaisen säveltäjän Cecilia Damströmin teos. Damström kuvaa teoksessaan "Nixus" mielenterveydestä kärsivän ihmisen kehossa ja mielessä tapahtuvia prosesseja. Damström on omistanut teoksen kaikille tämän tyyppisistä sairauksista kärsiville ihmisille.

Teokset "Nixus" ja "KARELIA SUITE" kantaesitettiin menestyksekkäästi helmikuussa osana 40-vuotiasta Joensuun Musiikkitalvi -festivaalia. Hankkeen ansiosta teokset myös tallennetaan suurten klassisten sävelteosten ohella.

Äänitys tehtiin Karjalan valtionfilharmonialle hankituilla korkealaatuisilla laitteilla, joiden käyttö varmistaa hankkeen tulosten kestävyyden tulevaisuudessa.

Tallennusprojektiin osallistuneet kertovat kokemuksistaan.

Tatiana Talitskaya, hankkeen taiteellinen asiantuntija:

"Palasimme mielellämme työskentelemään Ilya Kuznetsovin, Pavel Karmanovin ja Aleksei Kurbatovin sinfonisten maalausten parissa ... Orkesterimme pääsi nyt tutustumaan paremmin Cecilia Damströmin teokseen Nixus. Kuten "KARELIA SUITE", Nixus sävellettiin hankkeen tilauksesta, ja suomalaiset kollegamme esittivät sen Joensuun Musiikkitalvi -festivaalilla. Tallenteelle tuleva versio eroaa jonkin verran Joensuussa esitetystä: se on sävelletty suurelle sinfoniaorkesterille."

Anatoly Rybalko, kapellimestari:

"Levytys tehtiin hyvässä ilmapiirissä, orkesteri oli hyvin tarkkaavainen ja kurinalainen: harjoitus-studio-päivien aikana ei heitetty minuutteja hukkaan ... Ja on korostettava, että oli ilo työskennellä upeiden johtajien kanssa ja lisäksi päästä käyttämään erinomaisia ​​laitteita."

Valery Bobkov, orkesterin johtaja, levytysasiantuntija:

"Alun perin oli tarkoitus, että suomalaiset muusikot osallistuisivat äänitykseen, ja jos tällainen vuorovaikutus olisi onnistunut, tunteiden kirjo olisi ollut erilainen ... Jokainen äänitys on hyödyllinen orkesterin tason ylläpitämiseksi ja nostamiseksi. Eri tyylisten teosten soittaminen sekä korkeatasoisten asiantuntijoiden osallistuminen tuotti uusia kokemuksia, niin orkesterin teknisten järjestelyiden kuin koko äänitysprosessin järjestämisen kannalta."

Artem Yakovlev, ääniteknikko:

"Big Music for Small Cities -hankkeen toteuttamassa sinfoniaorkesterin monikanavaäänityksessä käytimme viimeisimmän sukupolven Universal Audio x8p -käyttöjärjestelmää, dpa 4099 mikrofoneja ja kohokohtana - Nevaton mc59 -sarjan mikrofoneja, valmistettu juuri Karjalan valtionfilharmoniaa varten. Nauhoitus tehtiin Universal Audio Luna -ohjelmalla Macin miniyksiköllä. Kaikki edellä mainittu voidaan tehdä kauko-ohjattuna, luotettavasti ja vakaasti; laitteilla on mahdollista äänittää korkealaatuisesti missä tahansa salissa ympäri maailmaa."

Studiojohtaja Pavel Timofeev (kansainvälisen Pure Sound -palkinnon saaja sarjassa "Parhaan konsertin äänitteeksi solistille ja orkesterille", 2019):

”Osallistuin kesäkuussa 2021 venäläis-suomalaiseen Big Music for Small Cities -hankkeeseen. Minut kutsuttiin studion ääni-insinööriksi Karjalan valtionfilharmonisen sinfoniaorkesterin levylle.

Olen erittäin tyytyväinen, että sain olla mukana Karjalan filharmonisen orkesterin merkittävässä äänitysprojektissa. Hankkeen yhteydessä hankitut laitteet ovat todella korkealaatuisia: on ilo työskennellä sekä Universal Audio -ääniliitännällä että mikrofonisarjalla. Aion pysyä Nevaton -mikrofoneissa - nämä "lapset" ovat erinomaisia, ne ovat ihanteellisia sinfoniaorkesterin kanssa työskentelemiseen! Muusikkojen ja kapellimestari Anatoly Rybalkon ammattitaito mahdollisti materiaalien nauhoittamisen lyhyessä ajassa, saatiin pitkiä ottoja ... Kaikki hankkeelle tilatut sävellykset ovat niin tunnelmallisia, kekseliäitä, viehättäviä. Ne tekevät vaikutuksen kaikkiin, siitä olen varma! ".

Seuraavaksi teknikot miksaavat tallennetun materiaalin ja tekevät CD-levyt. Sillä välin tiimi suunnittelee CD-levyn visualisointia ja sitä, miten jakeluprosessi järjestetään.

Tallennus ja CD-levyn julkaiseminen, kuten kaikki muut hanketoimet, ovat tehneet mahdolliseksi Karelia CBC -ohjelma. Hanketiimi myöntää tyytyväisenä, että suljetuista rajoista huolimatta (osittain mukautetusti) he onnistuvat kuitenkin toteuttamaan suunnitelmansa, tarjoamaan alansa asiantuntijoille tilaa luovuudelle, hankkimaan kokemuksia, hankkimaan uusia taitoja ja elvyttämään elämän luovuutta rajat ylittävillä alueilla.