Palvelut varausmökit Karjalassa ja Suomessa Wildacha (KA1020)

Wildacha.fi on mökkien ja majatalojen online-varauspalvelu. Palvelu on suunnattu luonnon ja ”villi” virkistysmahdollisuuksien ystäville, ja sen tavoitteena on kahden alueen - Suomen Karjalan ja Venäjän Karjalan - välinen yhteiskunnallinen ja taloudellinen yhteistyö.

Palveluhyödyt:

 • Yli 350 mökkiä tekee jo menestyksekkäästi yhteistyötä Wildachan kanssa; 
 • Kaikki tiedot palvelussa esitetään kahdella kielellä - venäjä ja suomi;
 • Palvelu tarjoaa suotuisat edellytykset mökkien omistajille;
 • Palvelu tarjoaa online-maksuvaihtoehdon;
 • Palvelu tarjoaa 100% varausvahvistuksen johtajien hyvin säädetyn työn ansiosta.

Hankeuutiset

Hankkeen on kehittänyt yritys "ICS-systeemat". Yritys on perustettu vuonna 2017 (TIN 1001322796, osoite - Venäjä, Karjalan tasavalta, Petroskoi, Leninin valtakatu, t.11). Johtajat: Igor Semenov ja Igor Kalenen.

Tietoja yrityksen perustajista

Igor Kalenen on vastuussa hankkeen taloudellisesta puolesta. Hän on valmistunut G.V. Plekhanovin nimisestä Venäjän talousyliopistosta(maisteri) sekä Lontoon Midllsexin yliopiston (maisteri). Hänellä on kokemusta Eurofinas Mosnarbankissa suorien sijoitusten hallinnoinnissa. Hän työskenteli myös puutavaran viennissä Suomeen (hän työskenteli suurimpien suomalaisten yritysten, kuten Enson, Metsän jne. kanssa), ostamalla ja myymällä liikekiinteistöjä. Tällä hetkellä liike-elämän suurimpina ovat matkailuala ja kaupallinen kiinteistö. Nykyään Igor Kalenen on Voyage-motellin (motel-voyage.ru) omistaja.

Igor Semenov, joka vastaa hankkeen ohjelmapuolesta. Hän lopetti Petroskoin valtionyliopiston. Vuonna 2012 hän on puolustanut väitöskirjaansa. Yliopiston lopettamisen jälkeen hän opetti jonkin aikaa ohjelmistokehityksen kurssia Petroskoin Yliopistossa. Hänellä on työkokemusta yrityksissä: Metso (automaatio-osastonohjelmoija), Nokia RnD-keskus (osallistunut mobiilialustojen kehittämishankkeisiin), Playrix (Euroopan suurin mobiilipelien kehittäjä, sivuliikkeen johtaja). Hän on erikoistunut ohjelmistokehitykseen ja koneopiskeluun. Vuonna 2012 hän perusti Tekhnomedia (sysdyn.ru) -yrityksen, joka erikoistuu ohjelmistokehitykseen ja koneen oppimiseen.

Kumppanit:

Venäjällä:

 • Petroskoin valtionyliopisto
 • Karjalan tasavallan matkailuneuvonta
   

Suomessa:

 • Karelia Expert Matkailupalvelu Oy (Karelia Expert Tourist Service Ltd.)
 • Lomarengas Oy

Tausta ja perustelut.

Karjalan ja Suomen mökkien, vierastalojen omistajien tärkeimpinä ongelmina ovat kohteiden alhainen käyttöaste (alle 50% vuodessa). Tämän seurauksena omistajien tulot vähenevät.

Omistajien ja matkailijoiden väliset välittäjät ovat erilaisia matkatoimistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden varata esineitä Internetin kautta. Periaatteessa nämä virastot toimivat ilman virallisia sopimuksia omistajien kanssa, mutta samalla he veloittavat korkean prosenttiosuuden yhteistyöstä - 25%: sta 70%: iin vuokrahinnasta.

Myös on huomattava, että monet nykyisistä matkatoimistoista ja varausjärjestelmistä, kuten booking.com, lakkasivat työskentelemästä yksittäisten yrittäjien kanssa vuonna 2017. Lisäksi tällaiset järjestelmät eivät pääsääntöisesti voi tarjota omistajille mitään korvausjärjestelmää tapauksissa, joissa matkailijat tekevät varauksen, mutta eivät ilmoita jos eivät tule.

Mökin omistajien ongelmat Suomessa ovat samanlaiset kuin Venäjällä, mutta tärkein on Venäjältä tulevien matkailijoiden puute, joten heidän olisi myös oltava edustettuina kasvavalla Venäjän matkailumarkkinoilla.

Lisäksi monet omistajat eivät pysty toimittamaan tarvittavaa tietoa kohteesta englanniksi, suomeksi tai venäjäksi, mikä johtaa myös taloudellisiin tappioihin. Edellä mainitun tilanteen yhteydessä on ehdotettu Wildacha.com-hanke sisältämäänmökkien laadukkaan online-varausjärjestelmän luomisen venäjän, suomen ja englannin kielellä.

Hankkeen tavoite

Auttaa mökkien ja majatalojen omistajia liiketoiminnan kehittämisessä ja laillistamisessa sekä antaa matkailijoille luotettavan ja helpon tavan etsiä ja varata asuntoja paitsi Karjalassa myös Suomessa.

Suunnitelmat ja tulokset

Nykyään hanke pitää sisällään jo yli 350 mökkiä, joiden tarkoituksena on lisätä niiden määrää. Kehityksessä on myös Karjalan matkailukartta, jossa esitellään Karjalan tärkeimmät alueet ja nähtävyydet (kartan fragmentti esitetään alla).

Igor Semenov
iosemenov@gmail.com
+7911 4131435

Igor Kalyenen
ikalienen@yahoo.com
+7921 7262850