Sortavalan vedenpuhdistamon käyttöönottoon löytyy rahaa tasavallan budjetista

Submitted by KA6000 on 13.01.2022 - 10.24

Rahan myöntämistä käsitellään Karjalan lainsäädäntökokouksen istunnossa tammikuussa.

 

Viime vuonna Sortavalaan rakennetun vedenpuhdistamon käyttöönottoon tarvitaan noin 11 miljoonaa ruplaa. Paikallisesta budjetista löytyy vain puolitoista miljoonaa ruplaa tarvittavasta summasta. Loput rahat Karjalan hallitus aikoo myöntää tasavallan budjetista.

— Löydämme varoja vedenpuhdistamon käyttöönottoon tasavallan talousarviosta. Seuraavassa lainsäädäntökokouksen istunnossa ehdotamme budjettimuutosta, Karjalan päämies Artur Parfentšikov kommentoi VKontakte-tilillään.

Sortavalan Karelvodokanal-vesihuoltolaitoksen asiantuntija Valentina Gorbunova toteaa, että vedenpuhdistusjärjestelmän käyttöönottotöihin ei riittänyt rahaa rakennushankkeesta. Rakentaminen rahoitettiin tasavallan budjetista ja Karelia CBC -hankkeesta.

Uuden vedenpuhdistamon kapasiteetti on 8 500 kuutiometriä vettä vuorokaudessa, mikä on kaksi kertaa Sortavalan nykyistä tarvetta enemmän.

— Puhdistamo on rakennettu ottaen huomioon kasvava asuntotuotanto. Tavoitteena on rakentaa myös vesijohtoverkkoja kahteen asumalähiöön, Gorbunova sanoo.

Vedenpuhdistamon käyttöönotto parantaa juomaveden laatua. Vesi tulee vastaamaan muun muassa EU:n standardeja.

Source - Omamedia