Karjalaisuus lautasella -paneelikeskustelu 29.10.
Verkossa järjestettävä paneelikeskustelu pyrkii selvittämään, mitä on karjalainen ruokakulttuuri ja mikä sen merkitys on Pohjois-Karjalalle?
Kalitka - the development of cross-border gastronomic tourism -ruokamatkailuhanke järjestää Karjalaisuus lautasella -keskustelutilaisuuden torstaina 29. lokakuuta klo 13.00 - 15.00. Tilaisuus järjestetään verkossa eli kaikki osallistuvat etäyhteyden avulla. Keskustelijoiksi tilaisuuteen on kutsuttu eri alojen ammattilaisia, joiden työssä paikallisella ruoalla on merkitystä. Aiheita keskustelulle ovat muun muassa karjalaisen ruokakulttuurin vaikutus paikalliseen keittiöön, matkailuun sekä maakunnan imagoon?
Keskusteluun osallistuvat asiantuntijat ovat Tiina Anola-Pukkila (Pohjois-Karjalan Martat), Vesa Kuronen (Pohjois-Karjalan Keittiömestarit ry), Minna Murtonen (Äksyt Ämmät Oy), Juho Pesonen (Itä-Suomen yliopisto, Matkailualan opetus- ja tutkimuskeskus) Essi Rajapolvi (Itä-Suomen yliopiston kotitalous- ja käsityöopettajaopiskelijoiden ainejärjestö Kotex ry), Johanna Rinnekari (Karelia á la carte), Timo Rui (Karelia-ammattikorkeakoulu) sekä Tarmo Wasenius (Riveria).
Kokonaan verkossa järjestettävän Karjalaisuus lautasella -keskustelutilaisuuden tavoitteena on herätellä paikallisen ruoan sekä matkailun tuottajia, tarjoajia, kuluttajia oivaltamaan oman ruokakulttuurin maut ja mahdollisuudet.
Ilmoittaudu tilaisuuteen 26. lokakuuta mennessä oheisesta linkistä: https://forms.gle/1W5fuenf8rsJkL4R7
Kalitka - the development of cross-border gastronomic tourism -hankkeen (Karelia CBC) tavoitteena on edistää karjalaiseen ruokakulttuuriin perustuvaa matkailua Pohjois-Karjalan maakunnassa sekä Karjalan tasavallassa. Hanketta toteutetaan osana rajanylittävän yhteistyön Karelia CBC ohjelmaa, jota rahoittavat Euroopan Unioni, Suomi sekä Venäjä. Pohjois-Karjalassa hanketta toteuttavat Karelia-ammattikorkeakoulu sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä