MATKA2020

Submitted by KA4007 on 06.02.2020 - 12.49
Ekaterina ja Maria Kalitkan osastolla

Matkamessut Helsingissä 16.-19.1.2020

 

Mestarikokko Tarmo oli mukana esittelemässä hanketta

Kalitka-hanke esittäytyi Helsingin matkamessuilla Venäjän Karjalan tasavallan osastolla. Ensiesittelyyn pääsivät niin Venäjän Karjalan ruokamatkailukohteita esittelevä kartta kuin myös Kalitka-mobiilisovellus. Messujen aikana tuli selväksi, kuinka nuo kaksi tukevat toinen toistaan. Ihmiset hahmottavat matkailureitit ja esiteltävää aluetta paperisesta kartasta, kun taas mobiilisovelluksen hyvä puoli on sen tietojen päivitettävyys ja sen myötä ajantasaisuus.

Kantele-yhtye viihdytti messuyleisöä

Matkamessujen yleistunnelma oli hyväntuulinen ja innostunut. Paikalle saapuu valmiiksi matkailusta kiinnostuneita ihmisiä, joten heitä ei paljoa tarvitse houkutella tutustumaan uuteen kohteeseen. Suomalaiset ovat perinteisesti matkustaneet Venäjän Karjalassa, mutta eteläsuomalaiset ovat kohdistaneet kulkunsa pääasiassa Laatokan eteläpuolelle.  Heidän kiinnostuksensa myös Laatokan pohjoispuolelle oli yllättävän suurta. Monen kyselijän sukujuuret ylsivät Karjalan alueelle ja heidän kiinnostuksensa kumpuaa sieltä. Kotiseutumatkailijat ovatkin yksi merkittävä asiakasryhmä, jolle palveluita kannattaa erityisesti kohdistaa.

Venäjän Karjalan matkailua esittelevä seminaari kokosi runsaan yleisön

Yhteinen esittelypiste muiden Venäjän Karjalan matkailutoimijoiden kanssa tiivisti myös Kalitka-hankkeen merkitystä osana palveluiden kehittämistä. Vain yhteistyöllä on näin isoilla messuilla mahdollista saada näkyvyyttä, satojen muiden matkanjärjestäjien keskellä. Omatoimimatkat ovat yksi iso kiinnostuksen kohde ja Venäjän Karjalan uudet, hyvät tiet innostavat monia lähtemään reissuun. Myös matkailuautoilijoiden kiinnostus on herännyt, mutta se vaatii naapuriltamme vielä kehittämistä.

Kaiken kaikkiaan messut olivat positiivinen kokemus ja hyvä reitti saada hankkeellemme näkyvyyttä sekä vahvistaa rajan ylittävää yhteistyötä.

Счастливого пути

Maria Iltola
Projektiasiantuntija Kalitka-hanke
Karelia-ammattikorkeakoulu