SUSWAM Moskovan WasteTech-konferenssissa

Submitted by KA10013 on
WasteTech, Москва, сентябрь 2020

Kansainvälinen konferenssi WasteTech järjestettiin Moskovassa 8.-10.9.2020. Konferenssi keskittyy juoksevan veden saatavuuteen, jäteveden prosessointiin ja jätehuollon asioihin, ja alan suurimmat tekijät ja yritykset esittelevät uusimpia tuotteitaan ja innovaatioitaan. Konferenssiin ottivat osaa myös SUSWAM- ja PeatStop-hankkeiden yhteistyökumppanit Elena Grafova ja Alexey Igonin (Water and Ecology Ltd).

9. Syyskuuta Elena Grafova, Water and Ecology Ltd:n toiminnanjohtaja piti esityksen Karjalan tasavallan ympäristöhankkeista jätehuollon ja jätevesiasioiden osalta, kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta. Esitys alleviivasi Suomen parhaita käytäntöjä jätehuollossa, kuin myös Venäjän haasteita uuden jätehuoltosysteemin käyttöön otossa. Uuden jätehuoltosysteemin on tarkoitus minimoida kaatopaikkakuormitusta ja panostaa kierrätykseen. Grafova kertoi myös SUSWAM-, PeatStop- ja REMAC-hankkeiden tämänhetkisistä maaleista, ja siitä, missä hankkeet ovat menossa.

Konferenssi osoittautui tehokkaaksi tavaksi tulla tutuksi uusien teknologiaratkaisuiden, tuotteiden ja alan yritysten kanssa.