BIG MUSIC FOR SMALL CITIES. STRATEGIASTA KÄYTÄNTÖÖN…

Submitted by KA9031 on
Big Music for Small Cities_news_Apr 2021

Hanketiimi on tehnyt tarkat suunnitelmat yli puoleksi vuodeksi eteenpäin ja toteutus on jo täydessä vauhdissa. Karjalan Valtionfilharmonia valmistautuu nauhoittamaan hankkeen tilaamat teokset ja tekemään niistä CD-tallenteen. Karjalan Valtionfilharmonialle ja Joensuun kaupunginorkesterille valmistellaan koulutusta. Karjalan tasavallan valotaiteilijoiden ja videokuvaajien kouluttamisen lisäksi toteutettiin talk show, joka ilmestyy pian internetiin. Projektin strategisesta osasta vastaava tiimi valmistelee strategiaa taidefestivaalien kehittämiseksi rajaseudulla.

Ja nyt, hankkeen edistymistä seuraaville kerromme tärkeimmät ajankohtaiset uutiset.

Karjalan tasavallan kulttuuriministeriö isännöi 23. huhtikuuta keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin rajaseudun taidefestivaalien kehittämisstrategiaa. Suomalaiset kollegat olivat mukana etäyhteyden välityksellä. Osallistujat keskustelivat taidefestivaaleihin liittyvistä tutkimustuloksista rajan molemmin puolin. Tilaisuudessa käytiin läpi festivaaleja koskevia materiaaleja, joita on kerätty hankkeen aikana sekä hahmoteltiin strategian rakennetta. Keskustelun aikana nousi esiin paljon uusia kysymyksiä, joihin saadaan vastauksia strategiaprosessin edetessä.

Petroskoissa kuvattiin 25. huhtikuuta ”Valo taiteena” talk show, johon osallistui valotaiteen ja videokuvauksen asiantuntijoita Kirill Sbitnevin johdolla. Keskusteluohjelma oli päätöstapahtuma viiden päivän koulutukselle, jonka hanke järjesti valo- ja videotaiteilijoille edellisellä viikolla Petroskoissa. Mestarikurssin aiheita olivat valon käyttö kuvauksissa, videoeditoinnissa käytettävät erikoisohjelmat ja värien korjaaminen. Kuvaamisprosessille ja televisio-ohjelman tekemiselle oli oma osionsa.

Keskusteluohjelmaan oli kutsuttu ammattilaisia, jotka toteuttavat valohankkeita avoimissa ja suljetuissa tiloissa. Keskustelun aiheena oli valo taiteena ja ammattina.

Talk shown ulkomaalaisia ​​osallistujia olivat tunnetut valotaiteilijat Kari Kola (Suomi), joka toteutti mittavan projektin Stone Hengen alueella Isossa-Britanniassa, ja Ivo Shoofs (Alankomaat), joka tunnetaan pandemian ajan suurprojektista "Pisteiden yhdistäminen". Venäjältä mukana olivat Alexey Evstifeev (työskentelee Euroshow-yrityksessä), Dmitry Poltavsky (Splin-konsernin valotaiteilija), Nikita Krasnov (rockyhtye Lounan ja venäläisen räppärin Morgensternin valotaiteilija) ja Kirill Zebold (liikesuunnittelija). Osallistujat kertoivat ​​ammatillisesta polustaan, keskustelivat valotyöskentelyn salaisuuksista, käsittelivät musiikin ja valon synteesiä, valon ja värin psykologiaa, valon perspektiiviä taiteena ja osana elämää kaupunkiympäristössä tulevaisuuden mahdollisuudet huomioon ottaen.

Kansainvälisen keskusteluohjelman tallenne on pian katsottavissa internetissä.