Rajanylittävässä Karjalassa on ruokamatkailupotentiaalia

Submitted by KA4007 on
Экспедиционная группа в Рюттю

Kalitka-hankkeen suomalaiset ja venäläiset työntekijät osallistuivat hankkeen kohdealueen tutkimusmatkalle 1.-6. maaliskuuta 2019. Matkan aikana tutustuttiin alueen ravintoloihin, kahviloihin, majoitusyrityksiin, matkailukohteisiin sekä paikallisiin ruoantuottajiin. Matkan keskittyi erityisesti alueisiin, jotka sijoittuvat Joensuu-Petroskoi -reitille tai sen välittömään läheisyyteen.

 

Vierailu potentiaalisissa ruokamatkailijoita kiinnostavissa yrityksissä antaa Kalitka-hankkeessa tehtävien kehittämistoimenpiteiden tueksi käsityksen palveluiden nykyisestä tasosta, vahvuuksista ja haasteista. Paikalliset ruoka-alan toimijat Karjalan tasavallan kylissä olivat erityisen tyytyväisiä, että yksi ryhmän asiantuntijoista oli Tarmo Wasenius, joka Kalitka-hanketta toteuttavan Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän lisäksi työskentelee myös petroskoilaisessa Karelskaya Gornitsa -nimisessä ravintolassa. Tunnetun keittiömestarin osaaminen otettiin ilolla vastaan. Tutkimusmatkalla tutustuttiin useisiin kymmeniin kohteisiin, jotka tullaan huomioimaan alueen ruokaperinteitä korostavan ruokamatkailukartan sekä mobiilisovelluksen suunnitellussa.

Tutkimusmatka karjalaisen ruokakulttuurin äärelle oli erittäin onnistunut ja mainio esimerkki hankkeen rajanylittävästä yhteistyöstä. Matkalle osallistuivat Tatiana Morozova (Institute of Economics of the Karelian Research center), Svetlana Stepanova (IE KarRC), Keijo Koskinen (Karelia-ammattikorkeakoulu), Tarmo Wasenius (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä), Olga Nazarova (OnegoTour), Vladimir Gromov (OnegoTour), Simonov Yakov (NGO Art-Shater) sekä Ksenia Chumak (NGO Art-Shater)

Valokuvat: Svetlana Stepanova & Vladimir Gromov