Teatteriristeys / Theatre Crossroads (KA3118)

Hankkeen tavoite on uudistaa Karjalan Tasavallan ja Suomen Pohjois-Karjalan alueiden teatteripalveluita ja suunnata niitä enemmän nuorten ja lapsiperheiden käyttöön.

Seuraa projektin uutisia sosialisessa mediassa:

Facebook

Instagram

VKontakte

 

Hankeuutiset

Partnerit

 

Nykyajan teatteritaide rajan molemmin puolin on laajentunut klassisesta aistihavainnosta monimuotoisempaan suuntaan. Teattereista on tullut sosiokulttuurisia keskuksia ja luovia aloitteita puoleensavetäviä paikkoja. On selvää, että nykyajan teatteri on eri genrejen ja ilmaisukeinojen yhdistelmä ja risteys, mutta katsojan ja teatterin väliset ”risteyttävät” työmuodot eivät ole vielä vakiintuneita.

Hanke kehittää uusia, kilpailukykyisiä, katsojaa huomioivia työmuotoja hyödyntämällä nuorten teatteriammattilaisten kokemusta. Juuri nuorista asiantuntijoista, joilla on moderneja näkemyksiä ja terävä pää, voi tulla ajanmukaisten ja houkuttelevien teatteripalvelujen kehittäjiä.

Kun he saavat vapaasti valita teemat, tekniikat ja kommunikaatiomuodot, ovat he parhaalla paikalla rakentamassa kulttuurien välistä dialogia, joka vastaa hankkeen kohderyhmien, eli perheiden ja nuorison, tarpeita. Uusien työmuotojen kehittämisessä prioriteettina on teatterituotteiden ja palvelujen interaktiivisuus ja liikuteltavuus.

Teatteriristeys on teatteriammattilaisten ja katsojien kiinnostusten yhdistäminen, joka tyydyttää molempien osapuolten tarpeet.

Teatteriristeys on kulttuuri- ja koulutusalan ammattilaisten ja yhteistyökumppaneiden liitto, jonka tavoitteena on kehittää uusia kommunikaatiomuotoja teatteriin.

Teatteriristeys on teatteritoiminnan kommunikatiivisten, sosiokulttuuristen ja luovien lähestymistapojen rajanylittävä leikkauspiste, mikä tekee teatterista monitoiminnallisen tilan.

 

Hanke järjestää

 • työpajan vauvateatterin tekemisestä Petroskoissa marraskuussa 2018;
 • Demidovin teatterikoulutusta Petroskoissa maaliskuussa 2019;
 • koulutusta teatteriteknikoille Suomessa toukokuussa 2019;
 • teatterileiri näyttelijöille Suomessa kesällä 2019;
 • teatterileiri näyttelijöille Karjalan tasavallassa kesällä 2020.

 

Hanke tuottaa

 • kaksi uutta nuorille suunnattua yhteisnäytöstä, joista toinen on ns. maisemanäytös, jossa hyödynnetään liikuteltavaa näyttämöä;
 • kaksi uutta yhteistä lasten näytelmää, toinen 0-3 -vuotiaille lapsille ja toinen 3-4 -vuotiaille lapsille, jossa käytetään vauvateatterikatsomo;
 • lapsille, nuorille ja perheille suunnattua teatterikoulutusohjelmaa;
 • rajanylittävän, lapsille, nuorille ja perheille suunnatun kiertueen elokuussa 2020.

 

Hanke hankkii

 • liikuteltavan näyttämö rajanylittävää kiertuetta varten;
 • vauvateatterikatsomon valo- ja äänijärjestelmineen.

 

Hanke perustaa

 • Theatre Innovation Hub -nimisen toimintakeskiön, joka suunnittelee koulutuksellista teatteriohjelmaa lapsille, nuorille ja perheille.

Projektipäällikkö:
Irina Shumskaja, Karjalan Kansallinen teatteri
k-teatteri@yandex.ru

Projektikoordinaattori:
Anna Tomchik, 
Karjalan Kansallinen teatteri
tomchik.anna@yandex.ru

Projektikoordinaattori:
Tiina Ynnilä, Suomi-Venäjä-Seura
tiina.ynnila@venajaseura.com