Hankesuunnistus

Hankesuunnistus vie sinut paikkoihin, jotka liittyvät, tavalla tai toisella, rajanylittävään yhteistyöhön, Karelia CBC -ohjelmaan ja siitä rahoitettuihin hankkeisiin. Kohteet sijaitsevat Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Tapahtuma järjestetään osana Eurooppalaisen yhteistyön -päivää.

Osallistumisohjeet:

1. Valitse listalta yksi tai useampi kohde ja etsi se kuvan ja vihjeen avulla. 

2. Ota kohteessa/kohteesta kuva ja julkaise se Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä tunnisteilla @kareliacbc, #projecthunt, #ecday2020 TAI lähetä kuva sähköpostitse osoitteeseen kareliacbc@kareliacbc.info otsikolla Hankesuunnistus viimeistään 27.9.2020.

3. Maksullisiin kohteisiin ei tarvitse mennä sisälle, ulkokuva riittää.

4. Kuvan ei tarvitse olla täsmälleen samasta kohdasta kuin vihjekuva, esimerkiksi kuva oikeasta kansallispuistosta riittää.

5. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan ravintola- ja kahvilalahjakortteja ohjelma-alueella sijaitseviin yrityksiin. Jokainen kuva vastaa yhtä arpaa.

Kohteet:

Pohjois-Pohjanmaa

Oulu

1. Tämä organisaatio on mukana lukuisissa eri hankkeissa toimijana ja partnerina.

2. Karelia CBC -ohjelman hallintoviranomainen työskentelee tässä rakennuksessa.

 

3. Tästä kohteesta tehdään TourSME-hankkeessa tuotekortti, jonka avulla kansainväliset turistit löytävät heitä kiinnostavat palvelut helposti ja sujuvasti.

 

4. Yhteistyötä tehdään enemmänkin! Käy kurkkaamassa Innovation Across Borders -näyttely BusinessOulussa osoitteessa Hallituskatu 36A, 22.-25.9.

Kuusamo

5. Täällä PRO TROUT –projekti tekee Pääjärvestä Oulangajokeen nousseiden taimenten merkintä-ylisiirtoa heinäkuussa 2021 ja 2022. Kiinni saatujen ja merkittyjen taimenten määrä on yksi projektin indikaattoreista.

Pudasjärvi

6. Tästä kohteesta tehdään TourSME-hankkeessa tuotekortti, jonka avulla kansainväliset turistit löytävät heitä kiinnostavat palvelut helposti ja sujuvasti.

Kainuu

Suomussalmi

7. GreenSol-hankkeessa kehitetään ympäristöystävällisiä ratkaisuja luontomatkailukohteisiin. Hossan kansallispuistoon asennettiin ilmalämpöpumput ja tulossa on myös kuivakäymälöitä.

8. Tästä kohteesta tehdään TourSME-hankkeessa tuotekortti, jonka avulla kansainväliset turistit löytävät heitä kiinnostavat palvelut helposti ja sujuvasti.

9. Tämä pysäyttävä monumentti toteutettiin nykyohjelman edeltäjän rahoittamana - tulosten pysyvyys on hanketoiminnassa tärkeää.

Puolanka

10. Lokakuussa käynnistyvässä REMAC-hankkeessa tullaan investoimaan biokaasureaktori maailman pessimistisimpään kuntaan. Todennäköisesti paska hanke.

 

Kajaani

11. SUSWAM-hankkeessa lisätään rajanylittävää yhteistyötä kierrätyksessä ja jätteidenhuollossa Kainuussa ja Karjalan tasavallassa.

12. PeatStop-hankkeessa tälle puistoalueelle on rakennettu uusi asutuslampi ja kosteikko valumavesien hallintaan. Lisäksi fyysiset rakenteet tehdään vuoden 2020 aikana ja sopivan kasvillisuuden istutus biologista vedenpuhdistusta varten tehdään vuonna 2021.

13. Urban Parks & Benefits  -hankkeessa uusitaan tänne valaistus.

 

14. Kännykät mukaan: GreenSol-hanke on asentanut aurinkovoimalla toimivia latauspisteitä laavuihin.

15.GreenSol-hankkeessa Koutalahden venesatamaan rakennettiin jätehuone, jossa kerätään kuutta eri jätelajia.

 

Pohjois-Karjala

Lieksa

16. Tämä on ohjelma-alueen tärkeimpiä matkailukohteita.

17. Patsas on osa Kalitka-hankkeessa suunniteltua ruoka- ja kulttuurimatkailureittiä, ja jo nimensä puolesta sopii rajanylittävään yhteistyöhön.

Joensuu

18. InterActive History -hanke julkaisi Utran mobiilioppaan, joka esittelee Utran historiallista kaupunginosaa.

Linkki mobiilioppaaseen: https://tarinasoitin.fi/utra

19. Osoitteessa Kolvananuurontie 1 on Bofori-hankkeen nuoren metsän kunnostuksen mallikohde, joka on osin jo harvennettu kasvukuntoiseksi. Kohteita käytetään mallikohteina hankekoulutustilaisuuksissa. Kohteet mitataan ennen ja jälkeen operaatioiden sekä manuaalisesti että kopteriteknologialla.

20.Joensuun Taitokorttelissa sijaitseva Kauppaneuvoksen kahvila on yksi Kalitka-hankkeen kumppaneista. Kahvilassa on tarjolla myös perinteisiä karjalaisia ruokia.

Taitokorttelin putiikit & Kauppaneuvoksen kahvila avoinna ma-pe 10-17, la 10-15

21. N 6972704, E 652078 Joensuussa

Kohteen luonto puustoineen liittyy BIOKARELIA-hankkeeseen, jossa kuvataan vanhaa, runsaasti kuollutta puuta sisältävää metsää ja pyritään drone-kuvauksen sekä maastomittauksien avulla luomaan menetelmiä metsäpaloriskien todennäköisyyden ja leviämisen ennustamiseksi.

22. Täällä järjestettävät kaksi festivaalia ovat mukana Big Music for Small Cities -hankkeen järjestämissä verkostoitumistapahtumissa.

Avoinna pe-su 10-18. Sisäänpääsymaksu.

23. Täällä voit tutustua Pohjois-Karjalan historiaan. Museums in Focus -hanke tarjoaa audio-oppaita ja matkailutilojen parannuksia ja ”Tarinoita Pielisjoelta”-näyttely toteutettiin InterActive History –hankkeessa.

Avoinna Ma-Ti, To-Pe 10-16, Ke 10-18, La-Su 10-16. Sisäänpääsymaksu.

Nurmes

24. LOKKI-hankkeessa on valittu idyllisiä kuvauspaikkoja ohjelma-alueelta alueen elokuvateollisuuden kehittämiseksi.

Ilomantsi

25. InterActive History -hankkeessa tuotettiin multimediaesitys ja mobiilisovellus esittelemään alueen runonlaulantaperinteitä.

Linkki mobiilioppaaseen: https://tarinasoitin.fi/runokyla

Juuka

26. WasteLess Karelias -hanke maksoi tarvikkeet ja kyläläiset rakensivat talkoilla tämän kohteen. Kohteessa on lajittelumahdollisuus metallille, lasille ja paperille sekä erillisessä tilassa lähialueen talouksien sekajätekimppa ja kesäasukkaiden jätteiden aluekeräyspiste.

Outokumpu

27. InterActive History -hankkeessa uudistettiin Rinnerikastamon näyttelyitä, luotiin mobiiliopas sekä interaktiiviset tehtävät kohderyhmille.

Kaivosmuseo ja tunneli avoinna 1.9.2020-31.5.2021 ma-pe klo 11-15. Sisäänpääsymaksu.

Bonus

Karelia-ohjelman logo missä tahansa ja millä tahansa kielellä.