Yhteistyön päivää vietetään Joensuussa!

11:00
15:00

Lokakuussa liikkeelle lähtee kymmeniä Euroopan unionin, Suomen ja Venäjän yhteisrahoittamia suomalais-venäläisiä yhteistyöhankkeita. Pohjoiskarjalaiset hankkeet ottavat varaslähdön ja esittelevät toimintaansa kauppakeskus Iso Myyssä lauantaina 22.9. klo 11-15. Kaikille avoimessa, ilmaisessa tapahtumassa kerrotaan miksi yhteistyötä tehdään ja kuinka se näkyy raja-alueen asukkaan elämässä käytännössä.

Pohjoiskarjalaiset hankkeet järjestävät tilaisuuteen myös mukavaa tekemistä: esimerkiksi kivientunnistustyöpajan, lasten museovisan, jätekukkien askartelua ja mahdollisuuden kokeilla metsäkonesimulaattoria. Tarjolla on myös pieniä maistiaisia Venäjältä ja lapsille ilmapalloja. 

Tapahtuma on osa Eurooppalaisen yhteistyön päivää, jota vietetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Eurooppalaisen yhteistyön päivänä esitellään Euroopan alueiden ja maiden välistä yhteistyötä ja sitä rahoittavien ohjelmien saavutuksia ja onnistumisia. EU:n jäsenmaissa ja niiden naapurivaltiossa järjestetään yhteensä yli 100 yleisötapahtumaa.